вторник, 27 юли 2010 г.

Хакер осъден за проникване в електронна поща

22-годишният Дейвид Кернел е осъден за проникване в електронната поща на Сара Пейлин по време на изборите за вицепрезидент на САЩ, както и за препятстване работата на съда.
Той е син на законотворец от Демократическата партия, докато Пейлин е бивш губернатор на Аляска от страна на Републиканската партия. По това време Дейвид е бил студент в университета.
Пейлин е подала оплакване, че е била компрометирана личната й поща в Яху и следени нейните кореспонденции до семействотой по време на предизборната кампания.
Адвокатът на Кернел е държал на позицията, че проникването е било по-скоро младежка лудория отколкото престъпление, а обвинителят е поддържал, че това е опит да се повлияят изборите с незаконни средства.
На съдийското жури са му трябвали четири дни, за да стигне до решение за виновност. Младежът е изправен пред възможна присъда от една година затвор за хакерство и 20 години за възпрепятстване на правосъдието. Съдийте не са постигнали съгласие за виновност по обвинение в кражба на идентичност.

Няма коментари: